AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Sebzeli Çorba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı bezelye
2 adet havuç
1 adet patates
Yarım çay bardağından biraz fazla tel şehriye
Sıvı yağ
Tuz
Tereyağı göz kararı su
Terbiyesi için
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu

Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize minik küpler halinde doğradığımız tavuklarımızı koyup üzerine göz kararı suyunu koyuyoruz haşlanmaya bırakıyoruz.
Pişme derecesine nazaran evvel havuç sonra bezelye ve patateslerimizi ekliyoruz.
Pişmeye bırakıyoruz.
Hepsi pişince çorbamızın terbiyesini yapıyoruz.
Yoğurt, un ve limonu çırpıp sıcak su ile açıyoruz tenceremizdeki çorbamıza yavaşça ekliyoruz karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayan çorbamıza tel şehriyemizi ek ediyoruz.
Son olarak tuzunu ve tereyağını da ekleyip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun
Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst