AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
250 gr tavukgöğsü
1 tane soğan
2 diş sarımsak
1 kapya yada sarı etli biberin yarısı
1 tane yeşil sivri biber
1 tane havuç
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı kaynar su
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml


Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağını tavaya alın, küp lüp doğradığınız tavukgöğsünü ekleyip, rengi dönene kadar kavurun.
Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağıda ekleyip, birazdaha kavurduktan sonra minik minik doğradığınız havuç ve biberleride ekleyip 3 dk kavurun.
Tereyağı ve salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavurun.
En son yıkayıp, süzdüğünüz bulgurlarıda ekleyip, 5 dakika kavurun. En son suyunu ve baharatlarınıda ek edip, kapağını kapatın.
Kaynamaya başladığında ocağı kısık ayara alıp suyunu çekene kadar pişirin. Su ölçüsü bulgura nazaran değişebilir ona lütfen dikkat edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst