AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 adet tüm tavuk
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı tavuk suyu
6 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
Karabiber, kimyon, pul biber, tuz

Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğu yıkıyoruz dersiyle birlikte haşlıyoruz. Suyunu başka bir tencereye koyuyoruz.
Orta ateşte kaynayınca bulguru ek ediyoruz (bulgurun cinsine nazaran suyu azaltıp çoğaltabilirsiniz)
5 diş sarımsağı eziyoruz pilavı suyunu çekmeye az kala sarımsağı koyuyoruz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Tavuğun derisini alıyoruz didikliyoruz.
Uygun bir tencereye koyuyoruz 1 yahut 2 diş sarımsağı ezip içine koyuyoruz.
Kimyon karabiber pul biber tuz ve sıvı yağ koyup 5 dk orta ateşte kavuruyoruz.
Pilav demlenince tavuğu kızardığımız yağı süzüp içine koyup karıştırıyoruz.Tavuğu pilav üstü yapıp servis ediyoruz.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst