Tavuklu Pirinç Topu Tanımı İçin Materyaller
2 kilo tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
3 adet orta uzunluk soğan
Nası baharatı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı curi baharatı
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Sıvı yağ
5 adet yumurta sarısı
Galeta unu
Tavuklu Pirinç Topu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavuk göğsünü haşlıyoruz ,az tuz ile daha sonra çok az sıvı yağı ile pirinçleri pilavda olduğu üzere kavurma süreci yapıyoruz.
Haşlamış olduğumuz tavuk göğsü suyundan ek ederek 3 su bardağı pirinçe 6 su bardağı su ek edip tuz atarak pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz .
Bu ortada tavuk göğsünü ince ince didikliyoruz.
Soğanları isterseniz robotta çekebilirsiniz, suyunu süzerek kullanabilirsiniz lakin ben minik minik elde doğradım o denli hiç soğan kokusu olmuyor .
Yanmaz tavada soğanları az bir sıvı yağ ile soteliyoruz.
Daha sonra soğumuş olan pirinçlere didiklenmiş olan tavuk göğsünü ve soğanı ek edip uygunca yoğuruyoruz .
Daha sonra elimizi suya batırarak ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz .
Sonra birinci yumurta sarısına batırıp daha sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartıp servis yapıyoruz.
Ben fazla yaptım derin dondurucuya koydum yapanlara şimdiden afiyet olsun
Not ;baharat seçimi size kalmış sevdiğiniz baharatlar ek edebilirsiniz
2 kilo tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
3 adet orta uzunluk soğan
Nası baharatı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı curi baharatı
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Sıvı yağ
5 adet yumurta sarısı
Galeta unu
Tavuklu Pirinç Topu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavuk göğsünü haşlıyoruz ,az tuz ile daha sonra çok az sıvı yağı ile pirinçleri pilavda olduğu üzere kavurma süreci yapıyoruz.
Haşlamış olduğumuz tavuk göğsü suyundan ek ederek 3 su bardağı pirinçe 6 su bardağı su ek edip tuz atarak pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz .
Bu ortada tavuk göğsünü ince ince didikliyoruz.
Soğanları isterseniz robotta çekebilirsiniz, suyunu süzerek kullanabilirsiniz lakin ben minik minik elde doğradım o denli hiç soğan kokusu olmuyor .
Yanmaz tavada soğanları az bir sıvı yağ ile soteliyoruz.
Daha sonra soğumuş olan pirinçlere didiklenmiş olan tavuk göğsünü ve soğanı ek edip uygunca yoğuruyoruz .
Daha sonra elimizi suya batırarak ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz .
Sonra birinci yumurta sarısına batırıp daha sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartıp servis yapıyoruz.
Ben fazla yaptım derin dondurucuya koydum yapanlara şimdiden afiyet olsun
Not ;baharat seçimi size kalmış sevdiğiniz baharatlar ek edebilirsiniz