- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 174.960
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tavuklu pilavda tavuğun neresi kullanılır?
Tavuklu Pilav Tarifinin Pişirme Önerisi Kemikli tavuk göğsü yerine orta boy bütün bir tavuğu haşlayarak da tavuk suyu ve ditilmiş tavuk etlerini pilav yapımında kullanabilir, arzuya göre haşlama suyuna havuç, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyebilirsiniz.Tavuklu pilavın tavuğu nasıl yapılır?
Kemikli tavuk göğsünü, derin bir tencereye yerleştirin. 1 çay kaşığı tuzu ve defne yapraklarını ekleyip üzerine bolca su ekleyin. Tavuğu yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Tavuklar kemiklerden ayrılır hale geldiğinde tavuğu tencereden alıp etlerini ince ince didikleyin.Tavuk pilav kilo aldırır mı?
Pilavınızdaki tavuk miktarı çoksa veya içerdiği yağ oranı yüksek ise, haliyle kalorisi artacağından maalesef kilo yapabilir. Bundan dolayı eğer diyet yapıyorsanız, tavuk-pilavı kontrollü olarak tüketmelisiniz. Sonuç olarak diyet yapanlar ve her zaman formda kalmak isteyenler, tavuklu pilav yerken ölçüyü korumalıdır.
Tavuk göğsü ile pilav nasıl yapılır?
Tavuk Göğüslü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?- Tavukları haşlıyoruz.
- Pilav tenceremize margarin ekliyoruz eriyince pirinçlerimizi kavurmak üzere tenceremize aktarıyoruz, 2 dakika kadar kavuruyoruz.
- Ardından tavuk suyumuzu pilava ilave edip, ocağı en kısık ayara getiriyoruz.
Pirinç çorbası tavuklu nasıl yapılır?
Tavuğu düdüklü tencerede 15 dakika haşla ve suyunu kenara alacak şekilde süzün. Sonra tavuğu didin. Tencereye yağ koyun, ısınınca un koyun ve kavurun, kokusu çıkınca salçayı ekle, kavrulunca az su ekleyin, ayırdığımız tavuk suyundan. Hızlıca karıştırın, nane ve karabiberini ekleyin ve kalan suyun hepsini ekleyin.Sokak pilavı nasıl yapılır?
Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayın ve ve derin bir kaba alın.
- Bu arada tavuk etini haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın.
- Pirincin suyunu süzün.
- Kavurma işlemi sonunda 1’e 2 ölçü sıcak tavuk suyunu ve 1-2 damla limon suyunu, tereyağı ve nohudu ekleyip karıştırın.