Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
Tüm tavuk
1 su bardağı nohut
1 büyük soğan
Karabiber
2 su bardağı baldo pirinç (bimden kullanıyorum ben)
5 su bardağı tavuk suyu
1 küçük çay bardağı şehriye
Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz,bi yanda soğanı doğrayıp karabiberle birleştiriyoruz.
Soğanlı karışımı tavuğumuzun içini doldurmak için kullanıyoruz. Bu karışıma pirinç de ekleyen var lakin biz yalnızca soğanla yapıyoruz.
Baharat olarak toz biber de eklemek isterseniz hoş yakışıyor
Soğanla tavuğumuzun içini doldurduktan sonra tavuğumuzu dikiyoruz ki karışım pişerken dışarı çıkmasın.
Tencereye tavuğu ve nohutu ekliyoruz. Nohutu fazla koyarsanız suyu çok sarı olur ona nazaran dikkat edin lakin bu sizin için sorun değilse istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Fazlasını buzluğa atarsınız
Tavuğumuzun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyup tuzunu da ekliyoruz.
Kaynayınca altını kısıyoruz biz kısık ateşte 2 buçuk 3 saat pişiriyoruz lokum üzere oluyor. Ancak bu kez sobanın üzerinde pişirdik yeniden 2-2 buçuk saat sürdü. Aslında pişme basamağı çok değerli uzun mühlet pişmesi daha lezzetli hale getiriyor
Pişen tavuğu başka bir kaba alıyoruz suyuna pilav yapacağız
Pirinci yıkayıp tavuk suyuna katıyoruz tavuk pişerken nohut da koymuştuk ya suya o nohuttan isteğinize nazaran pilava bir ölçü nohutdan ekleyin.
Suyun tuzunu denetim edip az ise tuz da ekleyin,kaynayınca altını kısıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavımızı pişiriyoruz.
Suyunu çekmeye yakın başka bir tavada tereyağı ile kavurduğumuz şehriyeyi pilavımıza ekliyoruz. Bu da kıymetli bir nokta sona yanlışsız eklememizin sebebi daha çıtır kalıyor şehriye ve pilav nitekim dha lezzetli oluyor
Şehriyeyi de ekleyip son kere karıştırıyoruz, çok karıştırmayın lapa olur.
1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
5-10 dakika dinlense kâfi sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tüm tavuk
1 su bardağı nohut
1 büyük soğan
Karabiber
2 su bardağı baldo pirinç (bimden kullanıyorum ben)
5 su bardağı tavuk suyu
1 küçük çay bardağı şehriye
Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz,bi yanda soğanı doğrayıp karabiberle birleştiriyoruz.
Soğanlı karışımı tavuğumuzun içini doldurmak için kullanıyoruz. Bu karışıma pirinç de ekleyen var lakin biz yalnızca soğanla yapıyoruz.
Baharat olarak toz biber de eklemek isterseniz hoş yakışıyor
Soğanla tavuğumuzun içini doldurduktan sonra tavuğumuzu dikiyoruz ki karışım pişerken dışarı çıkmasın.
Tencereye tavuğu ve nohutu ekliyoruz. Nohutu fazla koyarsanız suyu çok sarı olur ona nazaran dikkat edin lakin bu sizin için sorun değilse istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Fazlasını buzluğa atarsınız
Tavuğumuzun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyup tuzunu da ekliyoruz.
Kaynayınca altını kısıyoruz biz kısık ateşte 2 buçuk 3 saat pişiriyoruz lokum üzere oluyor. Ancak bu kez sobanın üzerinde pişirdik yeniden 2-2 buçuk saat sürdü. Aslında pişme basamağı çok değerli uzun mühlet pişmesi daha lezzetli hale getiriyor
Pişen tavuğu başka bir kaba alıyoruz suyuna pilav yapacağız
Pirinci yıkayıp tavuk suyuna katıyoruz tavuk pişerken nohut da koymuştuk ya suya o nohuttan isteğinize nazaran pilava bir ölçü nohutdan ekleyin.
Suyun tuzunu denetim edip az ise tuz da ekleyin,kaynayınca altını kısıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavımızı pişiriyoruz.
Suyunu çekmeye yakın başka bir tavada tereyağı ile kavurduğumuz şehriyeyi pilavımıza ekliyoruz. Bu da kıymetli bir nokta sona yanlışsız eklememizin sebebi daha çıtır kalıyor şehriye ve pilav nitekim dha lezzetli oluyor
Şehriyeyi de ekleyip son kere karıştırıyoruz, çok karıştırmayın lapa olur.
1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
5-10 dakika dinlense kâfi sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı