Tavuklu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Pilav Tarifi İcin Malzemeler Tavuk icin:


*2 5 litre su
*Bir butun tavuk
*Tuz

Pilav icin:


*1 bardak pirinc
*2 bardağa yakın tavuk suyu (Yoksa normal su da olur Bence bulyon kullanmayın!)
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*Cok az zeytinyağ (Tavuk suyu kullanıyorsanız bence gerek yok)
*Tuz

Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Tavuk icin:
1 Duduklu tencereye tavuğu yerleştirin
3 2 5 litre su (tavuğu gececek kadar) ilave edin
4 Bir tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin
5 Duduklu tencerede duduğu cıktıktan, altını kıstıktan sonra 20 dk pişirin
6 Piştikten sonra soğumaya bırakın
7 Suyunu ayrı bir kaba alın Tavuğu kemiklerinden ayırıp didin Zevke gore tuzkarabiber ekleyin
Pilav icin:
1 Orta ateşte yağı eritin, tavuktan ayırdığınız sudan 2 bardağa yakın ekleyin Kaynamasını bekleyin
2 Onceden ılık su ve tuz ile en az 30 dk ıslattığınız pirinci yıkayıp suzun ve tencereye ilave edin
3 Tavuk suyu da tuzlu olduğu icin az tuz koyun
4 Su tekrar kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alın ve kapağı kapatın
5 Kontrol ederek suyu cekene kadar pişirin Su yetmezse (su bitmiş ve pilav hala sertse) cok az sıcak su ekleyin
6 Suyunu cekip istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın ve servis yapmadan once biraz demlenmesini bekleyin
Parcalarına ayırdığınız tavuk ve pilavı birleştirip cukur bir tabak yardımıyla servis edin
Afiyet olsun!
 
Geri
Üst