Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
2,5 su bardağı pirinç
50 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine çıkacak kadar kaynar su
Tuz
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce göğüs etini jülyen şekilde doğrayalım.
Yapacağımız tavaya tereyağı ve sıvı yağını alalım eritelim.
Jülyen doğradığınız tavukları tavaya alalım. Suyunu çekene kadar pişsin.
Diğer kenarda ıslatmaya koyduğumuz pirinçleri temiz yıkayıp süzgeçten geçirip tavuğun üzerine alalım.
3 dakika tuz ile birlikte kavuralım.
Üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuk göğsü
2,5 su bardağı pirinç
50 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine çıkacak kadar kaynar su
Tuz
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce göğüs etini jülyen şekilde doğrayalım.
Yapacağımız tavaya tereyağı ve sıvı yağını alalım eritelim.
Jülyen doğradığınız tavukları tavaya alalım. Suyunu çekene kadar pişsin.
Diğer kenarda ıslatmaya koyduğumuz pirinçleri temiz yıkayıp süzgeçten geçirip tavuğun üzerine alalım.
3 dakika tuz ile birlikte kavuralım.
Üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı