Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
8 adet baget tavuk
1 dilim limon
1 küçük temizlenip doğranmamış soğan
Pilavı için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım.
İçerisine 1 dilim limon ve soğanı da ekleyip. Yüksek ateşte haşlayalım.
O sırada pirinçi ılık suyun içine koyalım.
Haşlanan tavuklarımızı soğumaya bırakıp içerisindeki suyu pilav için ayıralım.
Pirinçlerimizi pak sudan geçirip süzüp kenara alalım.
Tencerede yağlarımızı eritip pirinçleri ekleyelim.
2 dakika kavurup kenara ayırdığımız tavuk suyundan 3 su bardağı ekleyelim.
Göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen pilavımızı 15-20 dakika dinlendirelim.
Tavuklarımızı küçük küçük modüllere ayırıp dinlenen pilavımızın üzerine koyalım.
Karıştırıp üzerine isteğe nazaran karabiber döküp servis edelim. Afiyet olsun
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst