AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Patlıcan Oturtma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tavuk bonfile
3 adet bostan patlıcan
1 tane domates
Karabiber kırmızı toz biber
Kimyon çok az köri tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ 4 dış sarımsak
1.5 tatlı kaşığı domates

Tavuklu Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patlıcan aralıklarla soyulur çok ince olmayacak biçimde doğranır.
Tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Bu ortada tavuğu küp halinde doğuruyoruz sıvı yağda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra kabuğu soyulmuş doğranmış domatesi küçük doğradığımız sarımsağı ,baharatları, tuzu ,salçayı katıp biraz kavuruyoruz.
Daha sonra patlıcanı yıkayıp süzüp kurutuyoruz ister sıvı yağda kızartıp ister patlıcanları çok az yağlayıp fırınlayıp da yapabilirsiniz.
Kızaran patlıcanların üzerine tavuklu harçtan koyup tepsiye alınır.
Az salçalı su yapıp üstüne 2 kat yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Suyunu patlıcanların üzerini geçmeyecek formda ayarların.
Tavuklu Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst