AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Patlıcan Dolama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
4- 5 adet yeşil biber
İç harcı için:
500 gr tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
Tuz, pul biber, karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
1 diş sarımsak

Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
Soğan ve biberleri yağda kavurup üzerine kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı da ekleyip kavuralım.
Baharatlarımızı da ekleyelim.
Tavuğa çok az su ekleyip biraz daha pişmeye bırakıp altını kapatalım.
Patlıcanları dik olacak şekilde 4’e bölelim. Çok kalın çok ince olmayacak. Yağda kızartıp alalım.
Sosumuz için de tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp pişirelim.
Tavuğunuz tuz ayarına göre biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Patlıcanlara tuz koymamıza gerek kalmıyor.
Patlıcanlardan iki tane alarak artı şekli verelim ortasına harcımızı yerleştirip katlayalım.
Borcama dizdikten sonra sosumuzu da üzerinde gezdirelim.
180° fırında yarım saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst