Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı İçin Gereçler
1 adet bütün tavuk (Tercihe nazaran but kullanılabilir )
3 adet orta uzunluk patates
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet biber
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk parçalanır. Bütün gereçler küp küp doğranır.
Soğan güveçte kavrulduktan sonra salça eklenir pul biber toz biber de eklenir ( benim salçam domates salçası olduğu için ben pul biber ve toz biber kullandım renk vermesi için ) şayet biber salçası kullanıyorsanız pul biber ve toz biberi kullanmayabilirsiniz.
Parçaladığımız tavuk eklenir ve biraz kavrulur.
Patates domates ve biberi ekleyip üstünü geçecek kadar su eklenir 40-45 dk pişirilir. Afiyet olsun .
Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet bütün tavuk (Tercihe nazaran but kullanılabilir )
3 adet orta uzunluk patates
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet biber
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk parçalanır. Bütün gereçler küp küp doğranır.
Soğan güveçte kavrulduktan sonra salça eklenir pul biber toz biber de eklenir ( benim salçam domates salçası olduğu için ben pul biber ve toz biber kullandım renk vermesi için ) şayet biber salçası kullanıyorsanız pul biber ve toz biberi kullanmayabilirsiniz.
Parçaladığımız tavuk eklenir ve biraz kavrulur.
Patates domates ve biberi ekleyip üstünü geçecek kadar su eklenir 40-45 dk pişirilir. Afiyet olsun .
Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı