Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
3 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
1 kase bezelye (Haşlanmış)
2 adet doğranmış tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
3-4 su bardağı sıcak su (Üzerini geçene kadar)
1 adet tavuk bulyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patateslerimizi ve tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
Soğanı rendeleyelim yahut küçük doğrayalım yağda kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Doğranan patatesleri, tavuk bulyonu ve suyu ekleyip yumuşayana kadar kaynatalım.
Haşlanmış bezelye ve tavuk göğsünü, baharatları ekleyip pişirelim.
Ben orta ateşte 30 dakikada pişirdim isterseniz yüksek ateşte daha süratli pişirebilirsiniz şimdiden afiyet olsun .
3 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
1 kase bezelye (Haşlanmış)
2 adet doğranmış tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
3-4 su bardağı sıcak su (Üzerini geçene kadar)
1 adet tavuk bulyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patateslerimizi ve tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
Soğanı rendeleyelim yahut küçük doğrayalım yağda kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Doğranan patatesleri, tavuk bulyonu ve suyu ekleyip yumuşayana kadar kaynatalım.
Haşlanmış bezelye ve tavuk göğsünü, baharatları ekleyip pişirelim.
Ben orta ateşte 30 dakikada pişirdim isterseniz yüksek ateşte daha süratli pişirebilirsiniz şimdiden afiyet olsun .