Tavuklu Nohutlu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler
Yarım adet tavuk göğsü
1 adet but
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut
4 su bardağı tavuk suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı

Tavuklar haşlanır ayıklanır. Pilav için pirinç güzelce yıkanır süzülür.
Tencereye yağ ve pirinç alınır. Pirinç biraz kavrulur.
Üzerine nohut tavuk etleri ve tavuk suyu eklenir.
Tuzu da atılıp pişirilir. Daha sonra isteğe nazaran üzerine karabiber eklenip servis yapılır.
 
Geri
Üst