Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler
Yarım adet tavuk göğsü
1 adet but
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut
4 su bardağı tavuk suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı
Tavuklar haşlanır ayıklanır. Pilav için pirinç güzelce yıkanır süzülür.
Tencereye yağ ve pirinç alınır. Pirinç biraz kavrulur.
Üzerine nohut tavuk etleri ve tavuk suyu eklenir.
Tuzu da atılıp pişirilir. Daha sonra isteğe nazaran üzerine karabiber eklenip servis yapılır.
Yarım adet tavuk göğsü
1 adet but
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut
4 su bardağı tavuk suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı
Tavuklar haşlanır ayıklanır. Pilav için pirinç güzelce yıkanır süzülür.
Tencereye yağ ve pirinç alınır. Pirinç biraz kavrulur.
Üzerine nohut tavuk etleri ve tavuk suyu eklenir.
Tuzu da atılıp pişirilir. Daha sonra isteğe nazaran üzerine karabiber eklenip servis yapılır.