AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Nohutlu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk but veya tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 yemek tereyağı
Tuz
Karabiber

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pirinçleri 1 yemek kaşığı tuzlu suda bekletin ardından tavukları haşlayın ve nohutları düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin ben pirinçleri yaklaşık 1-2 saat suda beklettim.
Pirinçler ıslandıktan sonra tavuklar haşlandıktan sonra yemeğe başlayalım yapışmaz tavaya sıvı yağ ilave edin yıkanmış suyu süzülmüş pirinçleri ilave edin ve yaklaşık 3-4 dk pirinçleri güzelce kavurun.
Pirinçler güzel kavrulduktan sonra eğer pirinçleriniz 1-2 saat suda beklediyse 1 su bardağı dolusu tavuk suyu ilave edin pirinçler sadece 20-30 dk suda beklediyse 1,5 su bardağı tavuk suyu ilave edin.
Eğer hiç suda bekletmediyseniz 2 su bardağı tavuk suyu ilave edin tuzunu ilave edin (Kısık) ayarda suyunu çekene kadar pişirin pirinçler suyunu çektiği an bir iki kez pilavı karıştırın, ocaktan çekin.
Pilavınızı kapağını tekrar kapatın ve 15 dk kapağını açmadan dinlendirin bu sırada etleri didin pilavınız dinlendikten sonra bir tavada tereyağını güzelce kokusu çıkana kadar yakmadan eritin.
Dinlenmiş pilavın üzerine pişmiş yumuşak nohutları ekleyin üzerine eritilmiş tereyağını ilave edin ve karıştırın bir kaseye didilmiş olduğunuz etleri koyun üzerine pilav koyun.
Resimlerde gösterdiğim gibi ve tabağa kaseyi ters çevirin üzerine karabiber ile servis edin afiyet olsun.
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst