Tavuklu Nohut

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Nohut Tanımı İçin Gereçler
1 bardak nohut
1 tavuk göğsü
Yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
Zeytinyağ

Tavuklu Nohut Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Nohutu akşamdan ıslatalım.Suyunu süzüp düdüklü tencerede 15-20 dakika ortası pişirelim. (düdük ötmeye başladıktan sonra kısık ateşe alıp pişiriyoruz).
Suyunu süzüp kenara alalım.
Tavuk göğsünü haşlayalım. Düdüklüde haşlamak istersek düdük ötmeye başladıktan 10 dakika sonra haşlanmış olacak.
Haşlanan tavukları bir tabağa alıp didikleyelim.
Artık sıra materyalleri birleştirmeye geldi.
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp salçaları ek edip kavuralım.
Dedik dediğimiz tavukları ek edip tavuklar renk alana kadar çevirelim.
Nohutları ek edip bir iki çeşit daha çevirelim.
Tüm baharatları ek edelim 2-3 dakika kadar kavuralım.
Üzerine yarım bardak kadar sıcak su ekleyip tüm lezzetin nohutlara geçmesini sağlayalım.
Suyunu çekene kadar pişirip altını kapatalım.
Pirinç pilavı yada havuçlu pilav tanımım ile çok yakışıyor. Suyunu iki kez süzdüğümüz için ve bol ölçü kimyon kullandığımız için gaz yapmıyor. Sumağın verdiği hafif ekşilik ile tadına doyum olmayan şahane bir tanım.

Emziren anneler içinde gaz yapmayan hoş süt yapan bu nohutu denemenizi tavsiye ederim.
 
Geri
Üst