Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı İçin Gereçler
7 adet yufka
1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
500 gram mantar
2 adet yeşil biber
1 adet iri kapya biber
1 adet iri soğan
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Bir tutam kekik
Tuz
Sıvıyağ
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı

Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ koyup tavukları ekleyin.
Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Kavrulmaya başlayınca yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Daha sonra küçük küçük doğranmış biberleri ek edin.
Son olarak minik doğranmış mantarları ekleyip karıştırın.
Ocağın altını kısmayın mantarlar suyunu bırakmasın.
Baharatları ve tuzu ek edin suyu bitene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Yufkanın bir adedini tezgaha serin,4 parmak genişliğinde şeritler kesin.
Soğuyan harçtan koyup, şeritten başlayarak üçgen olacak formda katlayın.
Birleşme yeri aşağıda olacak halde tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Afiyet şifa olsun
Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst