AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Mantarlı Spagetti

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Mantarlı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
1 paket spagetti makarna
300 – 400 gram julyen doğranmış tavuk göğsü
350 gram mantar
1 kutu krema
1 tepeleme çay kaşığı köri
1 silik çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 küçük kuru soğan
4-5 kaşık sıvı yağ
Yeterli miktarda tuz (Hem sosa hem makarna suyuna)

Tavuklu Mantarlı Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye kaynamış suyu alın tuzu atın.
Ardından spagettiyi ister kırarak yada kırmadan ekleyin (aldante kıvamında pişsin)
O sırada teflon tavaya sıvı yağı alın julyen doğradığınız tavukları ekleyin, 4 dakika kadar beyazlaşıncaya kadar çevirin.
Ardından küp küp doğradığınız soğanı ekleyin soğanlar braz kavrulunca ince ince doğradığınız mantarları ekleyin karıştırın.
Bu sırada karabiber ve pul biberi yeterli miktarda tuzu (damak tadınıza göre) ekleyin ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Mantarlar suyunu salmaya başlayınca kapağını açın o şekilde kısık ateşte pişmeye devam etsin.
Mantarın suyu yarı yarıya çekilince 1 kutu kremayı ve köriyi ekleyin.
1-2 dkka daha pişsin kısık ateşte. Sonra haşladığınız makarnaları sos karışımına ekleyin. 1-2 dkka nazikçe karıştırın.
Sonra yemeğin altını kapatın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Arzu eden köri miktarını artırabilir.
Tavuklu Mantarlı Spagetti Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst