Tavuklu Mantarlı Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna (tagliatelle,penne)
250 gram mantar
400 gram tavuk eti
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
200 ml sıvı krema
1 kase kaşar peyniri rendesi
2 diş sarımsak

Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağı alalım,üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ek edelim ve soğanın rengi değişene kadar kavuralım.
Sarımsakları ince doğrayıp ek edelim 1-2 çevirdikten sonra küp küp küçük doğranmış tavuk eti ek edelim.
Bu ortada makarnamızı haşlayalım.
Tavuklar bu biçimde yaklaşık 10 dakika kadar pişsin daima karıştıralım.
Sonradan üzerine küçük doğranmış mantarları ve tuzu ek edelim.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Mantarlar ve tavuklar piştikten sonra kremayı,karabiber,kekik ilave edelim.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek ettikten sonra altını kapatalım ve makarna ile bütün materyalleri karıştıralım.
Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst