Tavuklu Mantar Güveç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı İçin Malzemeler
400-500 gram tavuk göğsü
1 orta uzunluk soğan
300 gram mantar
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet orta uzunluk domates rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Mantar Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ocağa tencereyi alalım. Yağları ekleyip evvel soğan daha sonra biberi ekleyip kavuralım.
Küp doğranmış tavuğu da ekleyip 7dk kadar pişirelim.
Mantarı da orta uzunluk doğrayıp ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
En son domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
Güveç kaplarına harcı eşit hisse edelim.
Üzerine peyniri ekleyip 175 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun yapacaklara kolay gelsin,
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst