SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı İçin Malzemeler
400-500 gram tavuk göğsü
1 orta uzunluk soğan
300 gram mantar
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet orta uzunluk domates rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ocağa tencereyi alalım. Yağları ekleyip evvel soğan daha sonra biberi ekleyip kavuralım.
Küp doğranmış tavuğu da ekleyip 7dk kadar pişirelim.
Mantarı da orta uzunluk doğrayıp ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
En son domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
Güveç kaplarına harcı eşit hisse edelim.
Üzerine peyniri ekleyip 175 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun yapacaklara kolay gelsin,
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400-500 gram tavuk göğsü
1 orta uzunluk soğan
300 gram mantar
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet orta uzunluk domates rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ocağa tencereyi alalım. Yağları ekleyip evvel soğan daha sonra biberi ekleyip kavuralım.
Küp doğranmış tavuğu da ekleyip 7dk kadar pişirelim.
Mantarı da orta uzunluk doğrayıp ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
En son domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
Güveç kaplarına harcı eşit hisse edelim.
Üzerine peyniri ekleyip 175 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun yapacaklara kolay gelsin,
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı