Tavuklu Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 paket (400gr)mantar
100 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
Tavuklu Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Mantarlar güzelce yıkanır.
Daha sonra tencereye doğranıp konur tavuklar da küp küp doğranır.
Mantarın suyu çekene kadar ikisi birlikte pişirilir.
Suyu çeken mantarların üstüne yağ ve un ek edilip kavrulur.
Daha sonra çok sulu olmayacak halde su ek edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra baharat ve sütte ek edilip altı kapatılıp servis yapılır.
1 paket (400gr)mantar
100 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
Tavuklu Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Mantarlar güzelce yıkanır.
Daha sonra tencereye doğranıp konur tavuklar da küp küp doğranır.
Mantarın suyu çekene kadar ikisi birlikte pişirilir.
Suyu çeken mantarların üstüne yağ ve un ek edilip kavrulur.
Daha sonra çok sulu olmayacak halde su ek edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra baharat ve sütte ek edilip altı kapatılıp servis yapılır.