AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Maklube

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Maklube Tanımı İçin Materyaller
3 tane havuç
5 tane patates
1 tane tavuk bulyon
2 kesim tavuk göğsü
1 tane konserve bezelye
3 tane soğan
4 su bardağı pirinç
Tuz
6 yahut 6 buçuk bardak su (pilav için)

Tavuklu Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patates ve soğanları halka halinde doğrayıp kızartalım.
Tavuk ve patates havuçları küp doğrayıp haşlayalım (tavuk haşlama suyunu atmayın).
Pirinçleri yıkayalım ve kavuralım.
Tencerenin en altına kızarttığınız soğanları dizin, üzerine patatesleri, konserve bezelyeyi yıkadıktan sonra patateslerin üzerine serpin .
Haşladığınız tavuk havuç ve patatesleri de ekleyin.
Kavurduğunuz pirinçin bir kısmını sebzelerin üzerini kapatın ve tekrar haşlanmış zerzevatları serpin ve kalan pirinçi dağıtın.
En son tavuk başladığınız suya bir tane bulyon tuz ekleyip pirinçin üzerine yavaş bir biçimde dökün. (pirinci dağıtmayın)
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin .
Geniş bir tepsiye aksi çevirerek çıkartın yanına yoğurt ve salata ile servis edin afiyet olsun
Tavuklu Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst