AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Lavaş Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
4 adet Yuvarlak lavaş ekmeği (her porsiyon için 2 tane)
Kemiksiz tavuk pirzola 400 g (göğüs de olur)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı mayonez
2 dilim kaşar peyniri
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tavuklu Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımızı ince ince doğrayalım. Ben buzluktan aldığım tavukları kullandım, o şekilde doğramak daha kolay oluyor.
Tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım. Tavukları ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.
Tavuklar kızarıp rengi dönünce tuz ve baharatları ekleyelim. Acılı isterseniz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Tost makinesini ısıtalım. Lavaş ekmeklerini tavuğun yağı ile ıslatıp makineye alalım. Üzerlerine tavukları paylaştıralım.
Soğanı julyen doğrayıp tavukların üzerine yerleştirelim. Soğanın ağıza gelmesini istemezseniz yine julyen doğranmış tavuklarla birlikte pişirerek de kullanabilirsiniz.
İsteğe bağlı 1’er kaşık mayonez sıkalım.
Tost peynirlerini yerleştirip ikinci lavaşı üzerlerine yerleştirelim.
Tost makinesinde peynirler eriyip lavaşlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun
Tavuklu Lavaş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst