Tavuklu Kozalak Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı İçin Materyaller
2 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
1 kesim tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı

1 yufka 16 yahut 20 eşit modüle kesilir.
Her bir kesim pipete sarılıp ucu suya batırılıp yapıştırılır ve pipettten çıkarılır.
Yeteri kadar kızgın yağda hazırlanan yufkalar kızartılır.
Zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur.
Küçük küpler formunda kesilmiş olan tavuklar ek edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Salçası koyularak kavrulur.
Üzerine tuzu baharatları suyu ek edilerek pişirilir.
Kızarmış yufkalar tabağa yerleştirilir.
Az su ile ezilmiş süzme yoğurt ortaya dökülür.
Üzerine hazırlanan tavuk dökülür.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst