SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı İçin Materyaller
2 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
1 kesim tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı
1 yufka 16 yahut 20 eşit modüle kesilir.
Her bir kesim pipete sarılıp ucu suya batırılıp yapıştırılır ve pipettten çıkarılır.
Yeteri kadar kızgın yağda hazırlanan yufkalar kızartılır.
Zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur.
Küçük küpler formunda kesilmiş olan tavuklar ek edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Salçası koyularak kavrulur.
Üzerine tuzu baharatları suyu ek edilerek pişirilir.
Kızarmış yufkalar tabağa yerleştirilir.
Az su ile ezilmiş süzme yoğurt ortaya dökülür.
Üzerine hazırlanan tavuk dökülür.Afiyet olsun.
2 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
1 kesim tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı
1 yufka 16 yahut 20 eşit modüle kesilir.
Her bir kesim pipete sarılıp ucu suya batırılıp yapıştırılır ve pipettten çıkarılır.
Yeteri kadar kızgın yağda hazırlanan yufkalar kızartılır.
Zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur.
Küçük küpler formunda kesilmiş olan tavuklar ek edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Salçası koyularak kavrulur.
Üzerine tuzu baharatları suyu ek edilerek pişirilir.
Kızarmış yufkalar tabağa yerleştirilir.
Az su ile ezilmiş süzme yoğurt ortaya dökülür.
Üzerine hazırlanan tavuk dökülür.Afiyet olsun.