Tavuklu Kaşarlı Mantar Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Kaşarlı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
10 adet mantar
1 modül tavuk göğsü
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kasar
1 çay kaşığı pul biber

Tavuklu Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
Sıvı yağ eklediğimiz tavada orta ateşte tavukları kavuruyoruz.
O sırada mantarları dilimleyip doğrayalım ve pişmeye yakın olmuş tavuklara ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.
Daha sonra baharatlarını tuzunu ekleyip karıştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tavanın kapağını kapatalım.
Kaşar peynirini erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
En sonunda üzerine pulbiber serpin. Afiyet olsun .
Tavuklu Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst