Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 tam tavuk göğsü (marketteki paketlerden alınca 2 parçasını kullanabilirsiniz)
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı biber salçası
Dilerseniz 1 adet patates ekleyebilirsiniz
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Pul biber
3 – 3,5 bardak kadar su
1 büyük kase kadar karnabahar (iki avucunuzu birleştirin)
Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağda küp doğranmış tavuğu soteleyelim.
Sırayla isterseniz küp isterseniz halka halka doğradığınız havucu, ardından yemeklik doğranmış soğanı, yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip sotelemeye devam edelim.
Salçalarını ekleyelim.
Bu sırada dilerseniz küçük bir domatesi küp küp doğrayıp ekleyebilirsiniz ancak olmasa da olur salça da tek yeterli.
Salçaların ardından defne yaprağı hariç baharatlarını ekleyelim ve en son karnabaharı da ekleyip üzerine su ilave edelim.
Çok sulu bir yemek olsun istemeyiz o yüzden sebzelerin pişeceği ancak çekilince çok sulu kalmayacağı miktarda su koyalım.
Kontrollü bir şekilde 3- 3,5 bardak bunu karşılayacaktır.
Miktarı kendi isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Defne yaprağını ekleyip orta ateşte, kaynamaya geçince kısık ateşte olacak şekilde yaklaşık 30 – 35 dakika pişirelim.
Sebzeler yumuşayıncaya pişmiştir. Afiyet olsun.
Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tam tavuk göğsü (marketteki paketlerden alınca 2 parçasını kullanabilirsiniz)
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı biber salçası
Dilerseniz 1 adet patates ekleyebilirsiniz
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Pul biber
3 – 3,5 bardak kadar su
1 büyük kase kadar karnabahar (iki avucunuzu birleştirin)
Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağda küp doğranmış tavuğu soteleyelim.
Sırayla isterseniz küp isterseniz halka halka doğradığınız havucu, ardından yemeklik doğranmış soğanı, yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip sotelemeye devam edelim.
Salçalarını ekleyelim.
Bu sırada dilerseniz küçük bir domatesi küp küp doğrayıp ekleyebilirsiniz ancak olmasa da olur salça da tek yeterli.
Salçaların ardından defne yaprağı hariç baharatlarını ekleyelim ve en son karnabaharı da ekleyip üzerine su ilave edelim.
Çok sulu bir yemek olsun istemeyiz o yüzden sebzelerin pişeceği ancak çekilince çok sulu kalmayacağı miktarda su koyalım.
Kontrollü bir şekilde 3- 3,5 bardak bunu karşılayacaktır.
Miktarı kendi isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Defne yaprağını ekleyip orta ateşte, kaynamaya geçince kısık ateşte olacak şekilde yaklaşık 30 – 35 dakika pişirelim.
Sebzeler yumuşayıncaya pişmiştir. Afiyet olsun.
Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı