AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Karnabahar Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
Bir büyük uzunluk karnabaharın 1/4ü
1 orta uzunluk soğan
1 kesim tavuk göğsü
Tuz
Sıvı yağ
Su
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kekik

Tavuklu Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

Yıkanan karnabahar parçalanarak yumuşayana kadar tuzlu suda haşlanır.
Bir tencerede soğan ve tavuk eri küp küp kesimler haline getirilerek kavrulur.
Bir tencerede tereyağ eritilir.
Üzerine un ek edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
2 su bardağı süt ek edildikten sonra tuz, karabiber ve kekik eklenir. Kıvam aksan kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edilir.
Fırın kaplarımızın altına soğanlı, tavuklu harç yerleştirilir.
Haşlanan karnabaharlar de üzerine eklenir.
Hazırlanan beşamel sosla fırın kapları doldurulur ve bir tepsiye yerleştirilir.
Tepsinin içinde fırın kaplarının yarısına gelene kadar sıcak su doldurulur.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında tepsideki su bitene kadar pişirilir.
Dileyen üzerine kaşar peyniri de rendeleyebilir. Afiyet olsuun
 
Geri
Üst