Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Gereçler
3 adet kabak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Harç için
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
4 adet tavuk budu (Ben 6 kullandım oldu)
1 avuç çekilmiş ceviz (Ben kullanmadım)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzerine
Kaşar rendesi
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
En evvel tavuk butlarını kemiğinden sıyırıp kuşbaşı doğrama işini yaparsak işimiz daha kolaylaşır, yahut alırken sıyrılmış da alabilirsiniz.
Akabinde soğanı yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağı ile soteliyoruz. Sonra biberleri ekleyip yumuşatmaya devam ediyoruz.
Onlar yumuşarken biz kabakları alıp tam ortadan uzunlamasına ikiye bölüp içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
Kabakları tepsiye/borcama alıp hafif zeytinyağı döküp, tuz karabiber takım elimizle yahut fırçayla düzgünce bulanmasını sağlıyoruz.
Ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kabakların 15 dakika beklemesini sağlıyoruz.
O sırada yumuşayan soğan ve biberlerin üzerine doğranmış tavukları da ekleyip düzgünce pişmesini bekliyoruz. Piştikten sonra tuz-karabiber-pulbiber ve şayet istiyorsanız cevizi ekleyip altını kapatıyoruz.
O vakte kadar hazır olan kabakları fırından alıp içini bu harçla dolduruyoruz ve üzerine de kaşar rendesi dokunuşu yapıp tekrar fırına uğurluyoruz, kaşarların üzeri kızarana kadar 15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun
3 adet kabak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Harç için
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
4 adet tavuk budu (Ben 6 kullandım oldu)
1 avuç çekilmiş ceviz (Ben kullanmadım)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzerine
Kaşar rendesi
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
En evvel tavuk butlarını kemiğinden sıyırıp kuşbaşı doğrama işini yaparsak işimiz daha kolaylaşır, yahut alırken sıyrılmış da alabilirsiniz.
Akabinde soğanı yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağı ile soteliyoruz. Sonra biberleri ekleyip yumuşatmaya devam ediyoruz.
Onlar yumuşarken biz kabakları alıp tam ortadan uzunlamasına ikiye bölüp içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
Kabakları tepsiye/borcama alıp hafif zeytinyağı döküp, tuz karabiber takım elimizle yahut fırçayla düzgünce bulanmasını sağlıyoruz.
Ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kabakların 15 dakika beklemesini sağlıyoruz.
O sırada yumuşayan soğan ve biberlerin üzerine doğranmış tavukları da ekleyip düzgünce pişmesini bekliyoruz. Piştikten sonra tuz-karabiber-pulbiber ve şayet istiyorsanız cevizi ekleyip altını kapatıyoruz.
O vakte kadar hazır olan kabakları fırından alıp içini bu harçla dolduruyoruz ve üzerine de kaşar rendesi dokunuşu yapıp tekrar fırına uğurluyoruz, kaşarların üzeri kızarana kadar 15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun