AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Kabak Sandal

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller
3 adet kabak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tavuk göğsü
1 adet kapya biber
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Üzeri İçin
Kaşar peyniri

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kabaklar yıkanıp kabuğu soyulur. Uzun kısmından ikiye bölünür. Ortası kaşık yardımıyla çıkarılır. Kaynar suda 10 dakika hafif yumuşayana kadar haşlanır.
Öteki bir tencerede sıvı yağ ısıtılır ve küp küp doğranmış tavuk eklenir. Tavuk suyunu salıp çektikten sonra soğan eklenir ve kavrulur.
Daha sonra salça eklenir. Salça da kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Daha sonra kabuğu soyulup doğranan domates eklenir ve kavrulur. Son olarak tuz ve baharatlar eklenir 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır.
Haşlanan kabaklar fırın kabına alınır. Hazırlanan tavuklu harç kabakların içine doldurulur ve fırına verilir. 20 dakika kadar pişirilir.
Fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir. Kabak sandalımız hazır. Bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. ️
 
Geri
Üst