AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk budu yahut yarım tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
6 su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için;
Tereyağ/sıvı yağ
Nane
Bir tutam maydanoz

Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butları evvel pişirilip didikleyelim, havuçlar rendeleyelim, tencereye evvel sıvı yağ eklenir üzerine 1 adet doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenir ve kavrulmaya başlanır.
Kavrulan soğan ve sarımsağın üstüne rendelenmiş olan havuçlar eklenir, sebzeler kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı un eklenip güzelce kavrulmaya devam edilir.
Daha sonra tavuğun suyu ve kaynar su eklendikten sonra tavuklar eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Havuç yumuşamaya başladıktan sonra şehriyesi ekleyebilirsiniz.
Ocağın altını kapatmadan evvel maydanoz eklenir bir taşım daha kaynatılır.
Tuz ve karabiber eklenir. Sıcak servis yapılır afiyet olsun.
Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst