AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Havuçlu Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
400 gram tavuk
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
1 buçuk su bardağı basmati pirinç̧
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
2 buçuk su bardağı sıcak su

Tavuklu Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Basmati pirinçi sıcak su ile en az yarım saat ıslatın.
Islattıktan daha sonra yıkayın.
Tavuğu küçük ve küp küp olacak şekilde doğrayın.
Havuçları ince ve biraz uzun olacak şekilde doğrayın.
Soğanları da küçük küçük şekilde doğrayın.
Bir tavaya zeytinyağı alıp kızdırın.
Önce kuru soğanı ekleyip hafif soteleyin.
Ardından tavuğu ekleyip beyazlaşana kadar kavurun.
Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika soteleyin.
Daha sonra tereyağı ve suyu süzülmüş pirinçi ekleyin.
1-2 dakika kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine suyu ekleyip kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 20 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsunnn

Tavuklu Havuçlu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst