AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Çökertme

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Çökertme Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk pirzola
3 adet orta uzunluk patates
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı olağan yoğurt
1 diş sarımsak
Tereyağ
Az sıvı yağ
Pul biber(isteğe nazaran baharatlar)
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Tavuklu Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Kızartma tencere yahut tavamıza bir ölçü yağı koyduktan sonra rendelediğimiz patateslerimizi suyunu elimizle sıkıp yağa atıyoruz.
Kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alıyoruz.
Diğer yandan tavuklarımızı uzun uzun doğruyoruz.
Ben pirzola kullandım daha yumuşak olduğu için isteğe nazaran tavuk göğsü de olabilir teflon tava yahut tenceremize tavukları koyuyoruz.
Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. ‍
Pişen tavukların üzerine isteğe nazaran baharatlar ve bir tutam tuz atıp tekrar soteliyoruz tavuğumuz hazır.
Diğer taraftan süzme yoğurt ve sade yoğurdumuzu karıştırıyoruz.
İsteğe nazaran sarımsakta eklenebilir ben eklemedim ‍ sonra ise bir tavada tereyağ ile sıvı yağı kızdırıp üzerine pul biber ekliyoruz.
Sonrasında sırasıyla kızaran patateslerimizi tabağa alıyoruz.
Üzerine yoğurdumuzu ekleyip yağda kızdırdığımız pul biber sosunu kaşık yardımıyla gezdiriyoruz.
Sonrasında sotelediğimiz tavuğu üzerine koyuyoruz. Afiyet şifa olsun.
Not; Sos olarak kızdırdığımız yagı yalnızca tereyağ yaptığımız vakit yoğurdun üzerinde donuyor o yuzden biraz sıvı yağ da ekliyoruz afiyet olsun ‍

Tavuklu Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst