AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuklu Çökertme Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
3-4 patates
Marine için
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı karabiber kekik
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Yoğurt sos için
1 büyük kase yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Salçalı sos için
1 yemek kaşığı salça
Kekik
Yağ
Yarım çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk göğsü julyen formunda doğranır. Daha sonra marine gereçleri bir kaba alınarak karıştırılır ve tavuklar içine atılır.
Biraz yoğurduktan sonra buzdolabında 1- 2 saat kadar dinlendirilir. Patatesler ince uzun biçimde doğranıp kızartılır. Dinlenen tavuklar bir tavaya alınarak az yağda pişirilir.
Salçalı sos başka bir tavada evvel salça yağda kavrulduktan sonra yarım çay bardağı suyla açılır. Yoğurt sosuda hazırlandıktan sonra birinci alarak kızarmış patatesler tabağa alınır ve daha sonra üzerine yoğurt sos akabinde salçalı sos dökülür.
Son alarak tavuklar en üst kata dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun .
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst