Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan
3 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün zerzevatları küp küp doğrayın fırın kabına alın, bezelyeyi ve tavuğu da ekleyin.
Sosu için salçalar, sıvı yağ, sıcak su ve baharatları bir kaba alın salçaları eritip yemeğe gezdirin yeterlice her yanına yayılması için karıştırın.
Üzerine ıslatılıp suyu sıkılmış yağlı kağıt serin.
200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan
3 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün zerzevatları küp küp doğrayın fırın kabına alın, bezelyeyi ve tavuğu da ekleyin.
Sosu için salçalar, sıvı yağ, sıcak su ve baharatları bir kaba alın salçaları eritip yemeğe gezdirin yeterlice her yanına yayılması için karıştırın.
Üzerine ıslatılıp suyu sıkılmış yağlı kağıt serin.
200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı