AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk fileto
2 orta boy patates
1 adet soğan
2 adet kapya biber
1 adet sarı biber
1 su bardağı bezelye
2 diş sarımsak
1 adet iri havuç
1 adet iri domates
Sosu için;
Yarım su bardağı sıvı yağ (varsa mısır yağı)
Yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Çay kaşığı ucuyla pul biber
Çay kaşığı ucuyla kimyon
Tepsinin üzerini kapatmak için 1 adet yağlı kağıt

Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri küp küp doğruyoruz ve borcam tepsimize diziyoruz.
Sarımsaklarımızı soyup bütün halinde üzerine koyuyoruz.
Zaten sosu dökünce karıştıracağız ve harman olacak malzemeler görseldeki gibi.
Sosunu hazırlayalım;Tüm sos malzemelerini ayrı bir kapta bir güzel karıştırıyoruz ( hepsini yani).
Hazırladığımız sosu malzemelerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
Üzerini ıslattığımız tepsi kağıdı ile örtüp önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza atıp 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Ben bulgur pilavı ve turşuyla servis ettim. Emin olun yapacak olanlar pişman olmayacak lezzet garantisi veriyorum. Ayrıca çok pratik ve kurtarıcı bir yemek.

Tarifi defterinize eklemeyi ve takip etmeyi unutmayın

Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst