AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı bulgur
1 bütün tavuk (küçük uzunluk olacak)
Pişen tavuğun suyu (yaklaşık 4 bardak)
3 su bardak sıcak su (bulgurunuzun çeşidine nazaran su ölçüsü değişebilir)
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı (3 yemek kaşığı tereyağın bir yemek kaşığı tavuk için)
Tuz

Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk kesimlere bölünür tencereye konulur.
Üzerine çıkacak kadar su eklenir.
İçine tuz ve tereyağ konur.
Burada tuz ölçüsüne dikkat edilmelidir zira tuz bulgura da eklenecektir.
Orta ateşte pişirilir.
Pişen tavuk kemiğinden ayrılarak didiklenir.
Tencereye tereyağı alındıktan sonra yıkanmış bulgur ek edilir.
1-2 çeşit çevirdikten sonra pişen tavuğun suyu, didiklenmiş tavuk, tuz ve sıcak su eklenir.
Suyunu çekip demlene kadar pişirilir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst