AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü (küçük doğranmış)
2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 diş sarımsak (küçük doğranmış)
2 su bardağı (200 ml) yemeklik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy doğranmış havuç
Baharatlar: tuz, pulbiber, karabiber, kırmızı tozbiber
Sıvı yağ
50 gram tereyağ

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Ardından sarımsak ve havucu ekleyelim.
Ardından tavukları ekleyip kavuralım.
Salça ile 5 dk daha kavurup bulgur ve baharatı ekleyelim.
5 dk da öyle kavurup baharat ilave edelim.
4 su bardağı sıcak su ekleyip pişirelim.
Diriliğine göre bulgurun su ekleyelim.
Piştikten sonra 1 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst