Tavuklu Buğday Pilavı Nasıl Yapılır? Tavuklu buğday pilavı tarifi için öncelikle tavuğu haşlayın. Haşlanan tavuğu didikleyin. Tencereye sıvı yağını alın. Soğanı ve sarımsağı ekleyin. Salçayı da ilave edip kavurun. Ardından buğdayı ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Tavukları da ekleyin ve pilavın üzerini kapatın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı demlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler
– 1 su bardağı bulgur
– 2 su bardağı su
– 200 gram tavuk göğsü
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Pilavı yapmaya başlamak için öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Ardından tavukları ve soğanı ekleyerek tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra bulguru ekleyin ve birkaç dakika kavurmaya devam edin. Ardından suyu ekleyip tuzunu da ilave edin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak pilava karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapmanız tavuklu buğday pilavının lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun!
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Buğdayları tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tavuk suyunu ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Pilavı ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
İçindekiler
Tavuklu Buğday Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuklu buğday pilavı yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:– 1 su bardağı bulgur
– 2 su bardağı su
– 200 gram tavuk göğsü
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Pilavı yapmaya başlamak için öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Ardından tavukları ve soğanı ekleyerek tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra bulguru ekleyin ve birkaç dakika kavurmaya devam edin. Ardından suyu ekleyip tuzunu da ilave edin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak pilava karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapmanız tavuklu buğday pilavının lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun!
Tavuklu Buğday Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuklu Buğday Pilavı Nasıl Yapılır? |
Tavuklu buğday pilavı için tavuğu haşlayın. |
Buğdayı yıkayıp süzgece alın. |
Tavuğu didikleyin ve suyunu ayırın. |
Tencereye yağı ekleyin ve soğanı kavurun. |
Sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. |
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Buğdayları tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tavuk suyunu ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Pilavı ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.