Tavuklu Börek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 adet biber
1 adet soğan
1 maydanoz
10 adet mantar
1 adet orta uzunluk domates
Sosu için:
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı duru yağ
2 yumurta (1’in sarısı üzerinde)
Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sos için tüm materyalleri 1 kaseye ekleyin ve karıştırın.
Soğanı ince ince doğrayın ve kızartın.
Akabinde tavukları ekleyin. Bahartlarını ek edin.
Yeşillik hariç öteki ince doğranmış yiyecekleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Pişene yakın yeşillikleri ekleyin.
1 adet yufkayı fırın kabına koyun.
Ortasına 2-3 yemek kaşığı sosu (alabildiği kadar) dökün ve bir fırça ile yayın. Yufka bitene kadar 1 kısım yufka ve 1 kısım sos ile bitirin.
Ortasına iç harcı dökün ve yayın.
Son olarak kalan 1 yufkayı modüllere ayırıp sosu üzerine dökün.
Daha sonra yufkaların kenarlarını kapatarak sosu dökün.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kırılana kadar pişirin.
Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 adet biber
1 adet soğan
1 maydanoz
10 adet mantar
1 adet orta uzunluk domates
Sosu için:
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı duru yağ
2 yumurta (1’in sarısı üzerinde)
Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sos için tüm materyalleri 1 kaseye ekleyin ve karıştırın.
Soğanı ince ince doğrayın ve kızartın.
Akabinde tavukları ekleyin. Bahartlarını ek edin.
Yeşillik hariç öteki ince doğranmış yiyecekleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Pişene yakın yeşillikleri ekleyin.
1 adet yufkayı fırın kabına koyun.
Ortasına 2-3 yemek kaşığı sosu (alabildiği kadar) dökün ve bir fırça ile yayın. Yufka bitene kadar 1 kısım yufka ve 1 kısım sos ile bitirin.
Ortasına iç harcı dökün ve yayın.
Son olarak kalan 1 yufkayı modüllere ayırıp sosu üzerine dökün.
Daha sonra yufkaların kenarlarını kapatarak sosu dökün.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kırılana kadar pişirin.
Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı