Tavuklu Beyti Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4 adet kare milföy yaprak
Salçalı karışım için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağının yarısı kadar su
Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz. suyu dilerseniz daha çok ya da daha az koyarak. benzeri halde domates salçasini da.
Tuz, karabiber, pul biber isteğe nazaran nane.
Tavuklu Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü ve sarımsağı irice doğrayın ve kıyma kıvamına ulaşana dek rondodan geçirin.
Sonra bir tabağa alın, sıvı yağını ve galeta ununu koyup karıştırın. Üzerine harmanladığınız baharatları da ekleyip, güzelce karıştırın.
Karışımı ikiye bölün ve uzunca adana kebap biçiminde yayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine serin, üzerine kekik serpiştirin ve 200 derecede fanlı ayarlı fırında üzeri kızarınca öteki tarafını çevirin.
Oraya da kekik serpin ve fırına verin. Üzeri güzelce kızarınca fırından alın.
İkili milföy yapraklarını yağlı kağıdın üstünde merdane ile biçimdeki üzere büyütün. Biraz açtıktan sonra ellerinizle de çekiştirip açabilirsiniz. Gereğince açtıktan sonra köfteleri içine koyun ve kenarlarını içe büküp haldeki üzere sarın.
Kare biçiminde dikkatlice dilimleyin ve tepsiye dizin.
Üzerlerini sıvı yağ ile yağlayın ve 180 derece fanlı ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Salçalı sos için sıvı yağ ve salçayı kavurun. Suyu ve baharatları ekleyip, kıvam alınca ocaktan alın.
Milföyler pişince formdaki üzere tabağa dizin, ortasına sarımsaklı yoğurt ve salçalı karşımdan dökün. Servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tavuk göğsü
1 adet sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4 adet kare milföy yaprak
Salçalı karışım için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağının yarısı kadar su
Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz. suyu dilerseniz daha çok ya da daha az koyarak. benzeri halde domates salçasini da.
Tuz, karabiber, pul biber isteğe nazaran nane.
Tavuklu Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü ve sarımsağı irice doğrayın ve kıyma kıvamına ulaşana dek rondodan geçirin.
Sonra bir tabağa alın, sıvı yağını ve galeta ununu koyup karıştırın. Üzerine harmanladığınız baharatları da ekleyip, güzelce karıştırın.
Karışımı ikiye bölün ve uzunca adana kebap biçiminde yayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine serin, üzerine kekik serpiştirin ve 200 derecede fanlı ayarlı fırında üzeri kızarınca öteki tarafını çevirin.
Oraya da kekik serpin ve fırına verin. Üzeri güzelce kızarınca fırından alın.
İkili milföy yapraklarını yağlı kağıdın üstünde merdane ile biçimdeki üzere büyütün. Biraz açtıktan sonra ellerinizle de çekiştirip açabilirsiniz. Gereğince açtıktan sonra köfteleri içine koyun ve kenarlarını içe büküp haldeki üzere sarın.
Kare biçiminde dikkatlice dilimleyin ve tepsiye dizin.
Üzerlerini sıvı yağ ile yağlayın ve 180 derece fanlı ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Salçalı sos için sıvı yağ ve salçayı kavurun. Suyu ve baharatları ekleyip, kıvam alınca ocaktan alın.
Milföyler pişince formdaki üzere tabağa dizin, ortasına sarımsaklı yoğurt ve salçalı karşımdan dökün. Servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı