Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
250 gram tavuk göğsü
1,5 su bardağı arpa şehriye
1 kutu mısır konservesi
8-10 adet kornişon turşu
3 adet közlenmiş kapya biber
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su yahut tavuk suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon suyu
Tuz
Zeytinyağı

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavuk göğsünü uygun bir tencereye alıp haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra ocaktan alıp soğutalım.
Bu sırada uygun bir tava içerisine sıvıyağ ekleyip arpa şehriyemizi kavuralım.
Kavrulduktan sonra üzerine haşlandığımız tavuğun suyunu yahut sıcak su ekleyip tuz ek edelim.
Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Kornişon turşu, kapya biber ve dereotunu küp küp doğrayıp karıştırma kabına alalım.
Üzerine soğumuş tavuk göğsünü didikleyelim.
Daha sonra üzerine arpa şehriyeyi ve kalan materyalleri ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun
 
Geri
Üst