Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı arpa şehriye
300 gram doğranmış tavuk göğsü
Sıvıyağ
4 bardak su
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Tenceremize yağ koyup arpa şehriyeleri renkleri dönene kadar uygunca kavuruyoruz.
Salça ve çiğ olan tavuk göğsünü kavrulan arpa şehriyelerin içerisine koyup karıştırıyoruz.
Tuz ve suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Dinlendiği vakit daha hoş oluyor.
1,5 su bardağı arpa şehriye
300 gram doğranmış tavuk göğsü
Sıvıyağ
4 bardak su
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Tenceremize yağ koyup arpa şehriyeleri renkleri dönene kadar uygunca kavuruyoruz.
Salça ve çiğ olan tavuk göğsünü kavrulan arpa şehriyelerin içerisine koyup karıştırıyoruz.
Tuz ve suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Dinlendiği vakit daha hoş oluyor.