- Konu Yazar
- #1
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk eti
2 su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı sıcak su
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır.
Tereyağı eriyince tavuk eti eklenir ve rengi dönene kadar kavurulur.
Akabinde soğan ek edilir ve kavrulur.
Daha sonra domates salçası ek edilerek salçanın ekşimsi tadının gitmesi için kavrulmaya devam edilir.
Arpa şehriye ve baharları ek edilir.
Arpa şehriyenin tane tane olması için bir müddet kavrulur.
Sıcak su eklenerek karıştırılır ve kapağını kapatılıp pişmeye bırakılır.
Pişince 10 dk demelemeye bırakılır ve akabinde karıştırılarak servis edilir.
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk eti
2 su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı sıcak su
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır.
Tereyağı eriyince tavuk eti eklenir ve rengi dönene kadar kavurulur.
Akabinde soğan ek edilir ve kavrulur.
Daha sonra domates salçası ek edilerek salçanın ekşimsi tadının gitmesi için kavrulmaya devam edilir.
Arpa şehriye ve baharları ek edilir.
Arpa şehriyenin tane tane olması için bir müddet kavrulur.
Sıcak su eklenerek karıştırılır ve kapağını kapatılıp pişmeye bırakılır.
Pişince 10 dk demelemeye bırakılır ve akabinde karıştırılarak servis edilir.
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı