AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı tereyağı
1 adet tavuk bulyon (İsteyen varsa tavuk suyu kullanabilir)
2 yemek kaşığı tavuk göğsü
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Su
Üzeri için:
Maydanoz

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel ocağın üzerine tencereyi koyun.
İçine sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
Daha sonra küp küp doğranmış tavuk göğsü etini ekleyin. Hafif kavurun.
Arpa şehriyeyi ek edip birazcık daha kavurun.
Bu ortada tavuk bulyonu da atın ki kavurma sırasında ezilsin.
Daha sonra domates ve biber salçasını ek edin. Bir iki sefer daha karıştırın.
Suyunuda ekleyin (Ben 7 su bardağı kullandım)
Tuzunuda damak zevkine nazaran ek edin.
Pişmeye bırakın. Piştikten sonra çorba kasesine servis yapın.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not: Yağ ve salçayı isteğinize nazaran azaltabilir siniz.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst