Tavuk Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
4 kesim tavuk bonfile
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
8-10 adet küçük patates
6-7 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su

Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya aldığımız zeytinyağında et, artlı önlü yaklaşık 2 dakika kadar pişirilir.
Etler, tavadan çıkarılır, farklı bir tabağa alınır.
Aynı tavaya tereyağı eklenir, soyup doğradığımız havuç, bütün halinde eklediğimiz patates, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur.
Daha sonra salçalar, tuz ve karabiber eklenir, tavuklar tekrar tencereye alınır.
Üzerine sıcak su ek edilip kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır.
Suyunu büyük ölçüde çeken yemek tabağa alınır.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst