AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Taşlığı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Taşlığı Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo tavuk taşlığı
3 adet domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
Baharat olarak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Üzerine
Yarım çay bardağından biraz daha az yağ

Tavuk Taşlığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelik olarak taşlıklarımızı istediğimiz boyutta doğruyoruz.
Daha sonra 45 dakika boyunca pişecek şekilde düdüklü ye koyuyoruz suyu taşlığı biraz geçmiş olması lazım
İçerisine tuz ,karabiber, pulbiber ekliyoruz.
2 adet soğanı domatesi soyup doğruyoruz.
Soğanları büyüklüğüne göre dörde beşe bölüyorum.
Sarımsakları diş diş kullanıyorum.
45 dakika kaynayan taşlık soğuyup havası alındıktan sonra suyunu süzüp tepsiye döküyoruz.
İçerisine doğramış olduğumuz soğan domates ve sarımsağı ekliyoruz.
Salçalı su yapıp üzerinde gezdirelim isteğe göre tekrardan tuzu ve baharatı az ise ekleyelim.
En üste de yağını gezdirelim. Çarşı fırının da yarım saatte ev fırının da da üzeri kızarana kadar 180 derece de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun
Tavuk Taşlığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst