Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Yarım su bardağı su
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Lavaş
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp, tencereye alıp, kısık ateşte suyunu çıkararak kendi suyunda haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanan tavuklar üzerine baharatlarımızı ek edip, güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ek edip uygunca kavuruyoruz en son suyuda ek ediyoruz.
Birbiriyle uygunca bütünleştikten sonra altını kapatıyoruz ve servise hazır (Lavaşları ben hazır aldım) Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Yarım su bardağı su
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Lavaş
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp, tencereye alıp, kısık ateşte suyunu çıkararak kendi suyunda haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanan tavuklar üzerine baharatlarımızı ek edip, güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ek edip uygunca kavuruyoruz en son suyuda ek ediyoruz.
Birbiriyle uygunca bütünleştikten sonra altını kapatıyoruz ve servise hazır (Lavaşları ben hazır aldım) Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı