Tavuk Tantuni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tavuk göğüs ince ince kuş başı kesilmiş
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
2 adet kuru soğan piyaz olarak doğranmış
Bir tutam maydanoz ince ince kıyılmış
1 adet domates küp küp doğranmış
1 çay kaşığı pul biber tuz
3 adet paston ekmek

Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları domatesleri maydanozları doğradıktan sonra tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştıralım.
İlk önce suda tavukları haşlayalım, tavukların suyunu sızdıktan sonra bir tavaya yağı alalım ve baharatları ekleyip biraz kızdıralım.
Daha sonra tavukları ekleyip kızartalım.
Baston ekmekleri ikiye bölelim, bıçakla içini açıp tost makinesine basıp biraz ısıtalım.
Ekmekleri soslu tavuğa bandırıp içine tavuk ve hazırladığımız salatadan ekleyip servis edip afiyetle yiyebilirsiniz .
Tavuk Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst