Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı karabiber
Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü yıkadım.
Küp küp küçük küçük doğradım süzdürdüm.
Derin tencere ya da tavaya 1 su bardağı ayçiçek yağını koydum. Kızınca küçük küçük doğradığım tavuk göğsünü ek ettim kavurdum suyunu çekince baharatları ek ettim biraz daha kavurdum suyunu çekince altını kapattım.
Jülyen doğradığım soğanı, domatesi ve biberi hazırladım.
Lavaş ekmeğini tantuninin üzerine kapattım.
Az yağlanınca aldım tavuk tantuni ,soğan, domates biber koydum. Dürdüm servis ettim yapacaklara afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı karabiber
Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü yıkadım.
Küp küp küçük küçük doğradım süzdürdüm.
Derin tencere ya da tavaya 1 su bardağı ayçiçek yağını koydum. Kızınca küçük küçük doğradığım tavuk göğsünü ek ettim kavurdum suyunu çekince baharatları ek ettim biraz daha kavurdum suyunu çekince altını kapattım.
Jülyen doğradığım soğanı, domatesi ve biberi hazırladım.
Lavaş ekmeğini tantuninin üzerine kapattım.
Az yağlanınca aldım tavuk tantuni ,soğan, domates biber koydum. Dürdüm servis ettim yapacaklara afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı