Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğsü
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Yarım çay bardağı su
Diğer malzemeler;
1 büyük ince doğranmış soğanı çay kaşığı sumakla güzelce ovarak öldürüyoruz
1 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet domateslerin çekirdeklerini ayıklayıp
Küçük küçük doğruyoruz
Ekmeği için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz ,güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz .
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar alıp şekil veriyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
Üzerine un serpip bıçakla çizik atıyoruz, yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Tavuk etimizi küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz .
Çok az yağ ekleyip kavuruyoruz ,ayrı bir tavaya zeytinyağ ekleyip ,tuz ,toz biber, ekleyip güzelce karıştırıyoruz .
Tavuk etimizi ilave edip karıştırıyoruz yarım çay bardağı su ilave edip 4-5 dk pişiriyoruz.
Ekmeklerimizin orta kısmını kesip tavuk etinin suyuna bandırıyoruz.
Daha sonra ekmeğin arasına et, soğan,maydanoz ,domates koyup servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg tavuk göğsü
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Yarım çay bardağı su
Diğer malzemeler;
1 büyük ince doğranmış soğanı çay kaşığı sumakla güzelce ovarak öldürüyoruz
1 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet domateslerin çekirdeklerini ayıklayıp
Küçük küçük doğruyoruz
Ekmeği için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz ,güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz .
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar alıp şekil veriyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
Üzerine un serpip bıçakla çizik atıyoruz, yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Tavuk etimizi küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz .
Çok az yağ ekleyip kavuruyoruz ,ayrı bir tavaya zeytinyağ ekleyip ,tuz ,toz biber, ekleyip güzelce karıştırıyoruz .
Tavuk etimizi ilave edip karıştırıyoruz yarım çay bardağı su ilave edip 4-5 dk pişiriyoruz.
Ekmeklerimizin orta kısmını kesip tavuk etinin suyuna bandırıyoruz.
Daha sonra ekmeğin arasına et, soğan,maydanoz ,domates koyup servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı